Pages

Featherweight

Chtěla jsem něco lehkého jak pírko. Luxusního a zároveň trochu casual. Něco co bude dobře vypadat k sukni s vysokým pasem a bude se dát hezky vrstvit na hedvábný top (in progress :-). Doma byly zásoby nádherné mohérové příze s příměsí hedvábí původně určené na šál, ale... je to taková krása, že mně bylo líto ji použít jinak než přímo na tělo.

Práce ubíhala rychle. Pletla jsem bez návodu, udělala jsem pouze malý vzorek, přeměřit oblíbené triko a pár výpočtů jak často ujímat na raglán.

Materiál: 3,1 klubka Kid-Silk od Drops (75 % superkid mohér, 25 % hedvábí)
Jehlice: č. 3,5 (patent 2x2 pleten ze zdvojené příze) a č. 5
Pleteno v kruhu,bottom-up, ve výši průramků připojeny předem upletené rukávy.





***

I wanted something light and gentle as feather. Something luxurious and casual together. Something, what could be paired with high-waisted skirt and smooth silk top (in process). And i have it. 

Kid silk crop top.I knitted it without pattern, just measuring it from time to time with one of my current favourite top. Plus small swatch to count the raglan decreasing.

Material: 3,1 skeins of Kid-Silk, Drops (75 % superkid mohair, 25 % silk)
Needles. No. 3,5mm (EU) (for the 2x2 ribbing knitted from double thread) and No. 5
(for the rest).
Technique: Knitted in rounds, bottom-up, i added (back and forth knitted sleeves) at the armpits level and knitted further in rounds.

2 komentáře:

  1. k sukni s vysokým pasem... rozhodně dobrá volba

    příze luxusní záležitost :), mám doma také v šedém provedení, je tak tenoulinká, že mě ani nenapadlo z ní plést samostatně, zatím jsem ji jen přidávala k podstatně silnějším přízím... a já zásadně shora dolů :)

    OdpovědětVymazat
  2. Díky. Přesně proto první záměr byl šál. Ale od šálu je blízko k vrstvení, takže jsem dlouho neváhala. Shora dolů je rozhodně výhodnější :-). Mně tady ale dost záleželo na specifickém vzhledu raglánu (ujímání mně esteticky uspokojuje víc než přidávání za zadní nit :D).

    OdpovědětVymazat