Pages

Pruhované *** Striped

Drahá polovička si zvykla na domácí ponožky. Jsou teplé, pohodlné a vlastně je to jediná pletená věc, kterou je ochoten nosit. Fňuk.
Protože se jeho arzenál poněkud ztenčil (opotřebovaly se, proděravěly, jedny mu "čórla" máma), nahodila jsem pro něj další. Fascinovaly mě "duhové" či "degradé" příze od Dropsu, které skoro vyzývají k tomu aby jejich barevného efektu někdo využil v pruzích, což je docela zábavné, přestože výsledkem jsou fusekle barevně nestejné. A tak se stalo.

Materiál: 2x 50 g  klubek příze Drops Delight
Jehlice: jehlice 2,5
Size: 44 (4x14 ok)
Technika: pletení v kruhu na 5 jehlicích, top-down, pata pletená krácenými řadami, špička ujímaná splétáním, zavíraná pletacím stehem. Udělala jsem to co nedporučuji; na druhé ponožce jsem vyzkoušela odlišný způsob uzavření špičky. Vzhledově to na první pohled možná není patrné, ALE na druhý pohled (můj pohled) je druhá špička mnohem mnohem dokonalejší. Pokusím se vám ji zpracovat do tutoriálu s fotkami, slibuju.







Tadá. Obě dvě krasavice spolu. Nohy na focení laskavě poskytla Kateřina.

***
My Dearest got used to wear hand knitted socks at home. He loves it. It´s warm, comfy and..yes, *sigh* it is the only hand knitted garment he is willin to wear.
The range of his treasures shrinked a bit during years, so i decided to cast-on a new pair. Striped, made from Drops delight with dégradé or rainbow effect. It´s quite fun, because changing yarns keeps your attention and the "knits" won´t bore you. And the resulted pair is nicely uneven pair. Not boring at all.

Material: 2x 50 g skeins, Drops Delight
Needles: No. (EU) 2,5mm
Size: (EU) 44 (co 4x14)
Technique: knitting on 5 needles, top-down, short-row heel, toe casted off with knitting stitch. I did something i don´t reccomend, i tried different art of casting off on the second from the pair. At the first sight is that probably invisible BUT at the second sight, the second sock IS closer to what i consider as an absolute perfection. I´ll try to make a tutorial soon, i promise.

P.S. those elegant non-hairy feet were kindly provided by Katerina. :-)

Žádné komentáře:

Okomentovat