Pages

Hooked

Dala jsem si takhle v polovině roku předsevzetí: dokončím všechno co jsem začala.
Odškrtávám další položku ze seznamu: háčkovaná sukně.

Začala jsem vloni (psala jsem o ní zde), poté co mně došla příze jsem na roku uložila k ledu. S nejhorší variantou v záloze (obarvení na černo) jsem doobjednávala další dvě klubka v barvě, která nejlépe odpovídala tomu, co jsem před dobrými pěti lety koupila.
Ač je nová šarže o odstín, dva světlejší, zatím na worst scenario nedošlo. Uvidíme.
S výsledkem jsem spokojená. Jednak mně háčkování bavilo.
A pak, co se mně na háčkovaných sukních líbí je to, jak splývají a jak se pohybují okolo kolen. Říkám tomu skáčou. Pokud jsou rozšířené, tak je spodní část těžká a stačí malý krok a fyzika zařídí zbytek a to nemluvím o tom co se stane když se točí :)) (ano, přiznávám, jako dítě jsem měla panenku, které babička vytvořila háčkovanou sukni a z toho vyplývá moje nadšení)



Alltouhg is middle of year, I made a resolution: to end everything i had began.
Another item on the list: crocheted skirt. Blogged here

I started last year. After i run out of yarn, i quit working on it for almost a year. I ordered another two skeins, their colorway seemed to be the closest to the previous ones (i ordered about 5 years ago). If the colour would be significantly different i had a worst case scenario in mind (dye it black).
Colour of the new dye lots ist one or two shades lighter, but seems to be o.k. so far.
I´m satisfied with the result. One thing is the work alone. I really enjoyed to crochet this. And second thing: i love crocheted skirts. The way the move (i say jump) around your knees when you are walking, or when you twist! :) Yes,as a child I had a doll with crocheted skirt (my grandma made it) and i liked that much. So it´s a child´s dream come true.

3 komentáře:

  1. Super! Skákavé sukně já taky ráda. Kdybych teď nebyla tak pohroužená do těch šátků, byla bych v pokušení. :) Útočí teď na mé smysly ze všech stran. Někdy v dubnu jsem byla kouknout na přehlídku Petry Kotrysové v Prostějově a měla tam sukně pletené ze lnu od Dropsu a taky moc pěkně skákaly.

    OdpovědětVymazat
  2. Byla jsi tam? Škoda že to mám teď tak z ruky.. Myslím, že novinku Drops lace jsi ulovila přímo tam, což? Měla jsem původně zacíleno na centolavaggi od filatura di crossa, ale tohle je hezká alternativa bez opruzu s celníkama :)

    OdpovědětVymazat
  3. No, zastavila jsem se tam. I na wool party. Já jsem původem z Prostějova, kde Petra bydlí a má obchod, takže při každé návštěvě rodičů teď moje peněženka krvácí. :-) Drops Lace mám od ní. Říkala, že v září objedná větší várku. Jsem s ní fakt moc spokojená. A za tu cenu...

    OdpovědětVymazat