Pages

Eliina shawl


Po tomhle šátku od Lankakomero jsem pokukovala už asi před dvěma třemi lety, kdy jsem resuscitovala svoje pletací schopnosti :). Líbil se mně tehdy a líbí se mně stále. Je to krásný, jednuduchý vzor. Pro zájemce: návod je v angličtině ke stažení na ravelry

Část pletenou hladce jsem trochu protrpěla. Naštěstí ji čas od času osvěžila dírkovaná řada. Krajková bordura byla lahůdka. Pleteno z příze Delight od Garnstudia na jehlicích 4.0.


I was about to knit Eliina shawl by Lankakomero nearly three years ago. (since I revealed my knitting skills :). I still like it. No wonder, it´s beautiful and easy pattern. Pattern is available free on Ravelry. The stockinette part was a little boring. But lace part was fun.
Made from Delight by Garnstudio, needles 4.0 mm.

5 komentářů:

  1. Fiiha, nádhera! Já to taky říkám, že žerzej se dá přežít jenom když se občas změní vzor, nebo když příze sama vzoruje a člověk se může těšít, že po sekci hnědé, konečně (juchů!!) přišla sekce modré.

    OdpovědětVymazat
  2. to je přesně moje řeč něco by se tam střídat mělo :)I když ten tvůj "pánský model" mě na chvíli zviklal. Vypadá super a taky mám ještě doma alpaku a delight. Ale to utrpení vykoupené tím, že Drahý mně řekne že ho to kouše...

    OdpovědětVymazat
  3. a děkuji. Od Tebe pochvala potěší.

    OdpovědětVymazat
  4. Drahý sice řekl, že kouše, ale nosit ho bude. :-) On jenom konstatuje, ale ve skutečnosti mu to nevadí. Víc mě trápí to, jak nešetrně se k podobným věcem chová. Nechápe, že tenký alpakový šátek je na parádu a hned vymýšlí, k jakým vysocezátěžovým účelům ho bude používat.

    OdpovědětVymazat
  5. :))) pokud jde o péči, tak bych to měla jednoduché. Přirovnám výtvor k tričku Threadless, který si můj Drahouš a jeho kamarádi cení tak, že někteří z těch kamarádů trička osobně, vlastnoručně perou v umývadle aby nepoškodili tisk :))

    OdpovědětVymazat