Pages

Deco

Každý máme babičku. Každá babička (tedy pokud má nejméně šedesát let) má v obýváku vitríny plné broušeného skla, zlatých hodin, porcelánu dalšího představitelného kýče...
Moje babička měla navíc sousoší srnek.
Moje babička se na stará kolena rozhodla vymalovat... a zbavit se skleněných a porcelánových lapačů prachu. Chtěla ty poklady věnovat celé rodině, jenže nikdo nechtěl. Nikdo nechtěl oprašovat stovky hrníčků a talířků.
Vlastně jsem byla výjimka, která si za nevěřícného kroucení hlavy bratrancovy ženy vzala sadu (při tom množství broušeného skla až neuvěřitelně jednoduchých) skleniček na portské. Prostě proto, že jsme sklenky na portské neměli.
Ale zpátky k srnkám. Ty už vůbec nikdo nechtěl.
Všichni si mysleli že jsem se úplně zbláznila, když jsem si odnášela srnky zabalené do zmuchlaných novin. Jednak mě přemohla vzpomínka na prázdniny u babičky, k jejímuž obývacímu pokoji srnky prostě patřily, ale taky jsem měla plán...
Jaký? Mrkejte. Výsledek je docela cool.
Předtím:


Mezipřistání v hobbymarketu :)

Potom:

Everybody has a grandma. I don´t know how about yours, but every grandma (older than sixty) has livingroom full of glas and porcelain stuff, which I call "dust-catcher". As well as my grandma. Once my grandma decided to redecorate her livingroom and surprisingly to clean it from all the dust-catchers too.

She offered those "treasures" to all family members without bigger succes. No wonder, cleaning of the room full of these stuff is every wo/man nightmare.

But who could resist a grandma charisma. With a memory of my childhood spent with grandma I pushed the tear back in the eye and took a statue of running roe-deer pair in my flat:) I´m not sentimental, I had a plan... The result is cool, istn´t?

5 komentářů:

  1. jak udělat z kýče designový kousek :-))), vypadá to opravdu dobře, ale prach bych z toho otírat nechtěla :-)))

    OdpovědětVymazat
  2. Dík :)) Taky jsem zvědavá jak dlouho mi oprašování vydrží! Zatím je to v obýváku, kromě obligátních kytek a "techniky", jedinej lapač :)...

    OdpovědětVymazat
  3. Eh, mně to připomíná hon, zabijačku a krev. To bych teda doma mít nechtěla .)
    ALe broušené sklo a porcelán v žádném případě nevyhazovat! V nejhorším případě to pošlete geografce, ona se s takovými věcmi ráda mazlí ,)

    OdpovědětVymazat